14 apr

Buddha

In juli 2018 ben ik gestart met de homeopatische behandeling voor mijn hond, een Amerikaanse Bulldog. Mijn hond is door de reguliere dierenarts getest op allerlei allergie├źn waaruit bleek dat zij allergisch is voor bijna alle grassoorten en veel bomen.

Een dierlijke en heftige variant van hooikoorts, zeg maar. Ook werd mij geadviseerd om haar geen rund, kip en lam meer te voeren. De allergie uitte zich in een rode, warme huid, jeuk, tranende ogen en vaak spijsverteringsproblemen. Ik heb de voeding aangepast en ben gestart met de homeopathie.

Al met een week was duidelijk zichtbaar dat haar ogen minder traanden en gaandeweg werd de huid ook steeds rustiger. Dat heeft zich alleen maar in positieve zin doorgezet. Daarna hebben we besloten om ook haar angsten en daaruit voortkomend gedrag mee te nemen in de behandeling. Dit gedeelte is wel lastiger en kost meer tijd maar ik moet daar zelf ook wat voor doen; mijn eigen gedrag en houding moet ook veranderen.

De voorgaande jaren haalde ik medicijnen bij de dierenarts voor haar vuurwerkangst maar omdat de gehele homeopatische behandeling zulke goede resultaten gaf, heb ik het afgelopen jaar ook via Kim deze angst aangepakt middels homeopathie en wij hebben voor het eerst een rustig oud & nieuw gehad!

Al met al ben ik zeer tevreden, niet alleen over de homeopathie maar ook over de wijze van toedienen van de middelen, de uitleg maar vooral de begeleiding van Kim. Altijd is ze belangstellend tussendoor, neemt ruim de tijd voor je en denkt vooral ook mee. Daarbij schroomt ze ook niet je soms een spiegel voor te houden, ik ben daar blij mee. Een aanrader!