17 mei

Smirnoff

7 april, ben ik in contact gekomen met Kim van Equosano. Mijn paard smirnoff heeft in het verleden aardig wat problemen gekregen. 7 jaar geleden is bij hem een peesblessure geconstateerd in de revalidatie tijd zijn we naar een andere stal verhuisd. Hier hebben we het voortgezet. 1.1/2 jaar later was hij weer op de been. We hebben er samen hard aangewerkt om hem in top vorm te krijgen. Toch werd hij in de winter wat aan de magere kant, met extra voeding toch weer goed gekomen. Toch was hij altijd al niet 100% in top conditie. Helaas 3 jaar geleden was hij toch weer onregelmatig. Naar een poos rust te hebben gehad was mijn gevoel toch niet best.

Op naar een rondje kliniek, kliniek Wapenveld heeft daar weer geconstateerd dat hij weer een peesblessure had op de zelfde plek (overgang van de diepe buiger naar het checkligament) de kans was 50-50. Of alles met beide handen aanpakken of met pension. Ik heb voor de 1ste gekozen. Waaronder speciale ijzer, low-level lasertherapie en de vitafloor die bij ons op stal stond. Na aantallen controles toch nog het groen licht gekregen, maar het werd wel recreatief met hem verder. Nouja daar leg ik me bij neer ik kan nog met mijn maatje rijden 🙏🏼.

Toch bleef mijn onderbuik en mijn 3e zintuig niet lekker zitten. Hij vertoonde toch ongemak, niet goed willen eten, knikken met zn been en vooral zijn blik in zn ogen gaven mij duidelijk aan dat hij niet lekker in zn vel zat. Waardoor is het besluit heb genomen om hem te helpen door middel van homeopathie via Kim. We hebben even om tafel gezeten en ze heeft voor hem een een pakketje aan middel gegevens (snufjes en druppels) nu zo hard duimen dat dit voor hem zal helpen. En naar 1 week al *DUIDELIJK* verschil. Hij keek al veel helderder uit zijn ogen het knikkken met zijn been was weg. Na 2 weken echt totaal een ander paard! *_Wauw_* ben hier zo blij mee, ik heb mijn maatje weer terug. Hij geniet nu wat meer van zijn vrije tijd. En het rijden zullen we weer heeeeel langzaam gaan oppakken.

Kim is echt een wonder in haar homeopathie, echt een aanrader voor je paard die last heeft. Maakt niet uit wat er zal altijd een oplossing voor te vinden zijn.